sape nak $$$$$$ klik kat sini..hehhehehe

Thursday, December 22, 2011

ada siapa2 tau x kebaikan ro water..

salam ceria..
kawan2 cikceria nak minta tlg..
ada siapa2 tau x kebaikan ro water..

sebab air pentingkan..
kat uma cikceria air karat..
kdg2 keruh..
la ni dok survey2 nak beli penapis air..

19 comments:

Mimi Jazman said...

ro water tu ape?? sy x faham.. :(

sal said...

selamat membeli..nak rekmen pun, akak tak brapa pandai..hehe..

zino said...

RO tu bermakna reverse Osmosis (lebih kurang la ejaan tu ) ia itu satu kaedah perawatan air di gunakan utk melawat air supaya bersih sehingga boleh di minum...

kaedah ni kata nya boleh nyah kuman dan sebagainya.. nothing special... ada juga filter air yg di pasang di rumah2 tu mengguna kaedah RO..

so apa kebaikkan nya.. baik sikit dari air yg di proses menggunakan kaedah lama tu kot.. entah la.. bagi zino sama je.. hehe

Ati Masrif said...

air tapis kot cik ceria

kak ati kat rumah guna air tapis
dari mesin kt kedai :)

DrSinga said...

yang penting.. hilang rasa klorin...

gadisBunga said...

cemana2 oun tetap kene didihkan juga utk buat minum. asal hilang rasa klorin tu dah cukup bagus.

محمد رازيق said...

RO tu revesrse osmosis.. salah satu kaedah rawatan air. boleh tapis bakteria dan kuman

ieda said...

ermm x tahu sgt lah dik :)

Fatin Mraz said...

RO water lebih baik dari air paip yang mengandungi klorin.

gunakan RO water sebelum ada penapis air..

cikceriacorner said...

mimi jazman...

heheh..tu uncle zino da bg tahu ape tu ro water..hehhe

cikceriacorner said...

kak sal..

ok akak..terima kasih..xpe..ok aje..hehhe

cikceriacorner said...

uncle zino..

mekasih uncle utk info ni..sgt2 dihargai..heheh

cikceriacorner said...

kak ati..

o..ok..mekasih kak..tu la sy pon xtau nak beli yg mana lg..

cikceriacorner said...

dr singa..

a'ah kan kak..mekasih kak

cikceriacorner said...

gadisBunga..

a'ah kan gb..sini klorin bau kuat n air keruh

cikceriacorner said...

mohdraziq..

a'ah kan..mekasih..:)

cikceriacorner said...

kak ieda..

ok kak..xpe..mekasih..:)

cikceriacorner said...

fatin..

a'ah..mekasih fatin...:)

Zareda Norman said...

Kak zar guna mesin ro water elken.. Siap ada air panas.. Tak perlu masak