sape nak $$$$$$ klik kat sini..hehhehehe

Thursday, July 19, 2012

doakan saya ok ye..hehhe

salam ceria..
sebenonya..arini cikceria kene g klinik lg..
kene buat BSP..sebab aritu masa 2minggu lepas buat MGTT (minum air gula)..
gula cikceria tinggi 8.31..pastu arini kene buat BSP..
kene cucuk 4x..8.30pg..11.00pg..3.00ptg n 10mlm..
arap result ok..n gula xtinggi..
sgt risau..doakan sy ye kawan2..terima kasih..

20 comments:

CheNamNam said...

owhh merasa jugak air gulakannn....hahahaha..hakak dulu pon cam ko dik oi minum air gula,kena cucuk empat kali sehari..:)

Takyah la worry..ramai ibu yang melaluinya so laluinya macam takde aper..kang pikir banyak2 lain lak penyakit yang datang..just rileks k...tadahh jerk tangan tuhh...

peace...:P

Daddy Ziyyad said...

Oh...cik ceria dah ada gestational diabetes ni ( kencing manis semasa pregnant). BSP tu dibuat utk tentuka samada perlu atau tidak Cik Ceria ambil suntikan insulin..kalau BSP ok, tak perlu ambil, just on diet control sahaja. Hope BSP cik ceria OK OK saja...

~cik gula-gula~ said...

hopefully sume ok dear:)

sAyA said...

8.1 ??


sila bersedia untuk diBSP kan bak kata DrDZ tu

Ezy Chiaki said...

sdap ke air gula?
haha..

bestnye pregnant..

Fatin Mraz said...

aku doakan semuanya one... take care ya teq..

Hanis Azla said...

semoga resultnya okey.. take care yer.. Salam ramadhan buat cikceria dan family..

maya amir said...

minum air gula tu utk ape ek actually? sbb zaman akak tak penah ade minum air gula ni.. nak test darah ek?

Kakzakie said...

Macam kata maya amir tu kakak tak pernah test MGGT dari anak pertama sampai anak ke tiga... mungkin procedur baru ye.

Moga tidak mengganggu kesihatan CCC dan babay juga

MOKCIK AZWA said...

CikCeria..semoga ceria ceria selalu..

psstt... don worry be happy...

sedikit petua nak dikongsi bersama, tukar beras kepada beras basmathi..harga mahal skett tapi kurang kanji, lebih2kan makan sayur peria dan banyakkan minum air masak. Minum air limau pun boleh membantu juga.

Cik Ceria buat kat klinik mana? Putrajaya ker?

cikceriacorner said...

chenamnam..

heheheh..mekasih kak..tula risau gak kita..tp alhamdulila keputusan semlm ok...lega rasenye..hehhe

cikceriacorner said...

daddy ziyyad..

heheheh..alhamdulila..terima kasih doc..alhamdulila result semalam ok...lega rasenye...

cikceriacorner said...

cik gula-gula..

alhamdulila kak ok..terima kasih..:)

cikceriacorner said...

saya...

hehehhe..alhamdulila result ok...mekasih ye..mcmana kita nak blog awak...xbleh la..

cikceriacorner said...

ezy chiaki..

heheh..sgt manis dik air gula tu..pas minum penin..

hehehhe..pregnant best..

cikceriacorner said...

fatin mraz..

terima kasih fatin..alhamdulila ok...:)

cikceriacorner said...

haniz azla..

terima kasi akak..alhamdulila ok..selamat berpuasa akak...:)

cikceriacorner said...

maya amir..

mak kita ada diabetes..skrg ni sape pregnant..mak atau ayah ada diabetes,kita kene minum air gula..air tu kandungan gula kita tinggi..pastu semlm kene cucuk 4x smada perlu amik insulin ke tak..alhamdulila result ok..so xkene la..:)

cikceriacorner said...

kakzakie..

terima kasih akak...mak ada diabetes tu yg kene amik...alhamdulila so far ok...mekasih kak...

cikceriacorner said...

kak azwa..

terima kasih akak bg tips..a'ah kite check kat presint 3...akak opis kat jabatan peguam ke?hehhehe..kalo mcm tu opis kite dekat..bleh la kita jumpe..heheh