sape nak $$$$$$ klik kat sini..hehhehehe

Thursday, December 23, 2010

cerita semalam..


(di antara yg diselongkar)

salam ceria..
semalam masa cik ceria nak amik bdk umah kat lrt kg baru..
tetiba ternampak kete kawan cik ceria yang lain di tepi jalan
 menyala2 lampunya dan berbunyi2..
lalu menelefonnya dan dia berada di opis..
cik ceria pergi ke kete tu utk menyelamatkan keadaan..tp bersepah..
pastu 30 min kemudian..
kawan cik ceria datang dan memang sah..
ketenya kene umpil dan ceroboh..
nasib baik cermin xpecah dan xde barang berharga yang hilang..
dan selepas tu..
kawan cik ceria pergi semula ke opis nya dengan menaiki lrt
untuk sambung kerja..
masa menunjukkan pkul 6.55 ptg..
cik ceria hanya mampu kata..
"rajinnya ko kak..nak sambung keje lagi ke?"
cik ceria?heheh..dekat2 ujung tahun..kerja kurang..
sedikit malas pon ada..
malas?bagi penampau bleh jadi rajin x?
hehehheh

di harap penceroboh tu mendapat hidayah..ari selasa tu tayar cik ceria hilang..
harap pas ni xde lagi kejadian macam ni berlaku..
aman damai itu penting..:)

36 comments:

kakcik said...

Betul.. eloklah kita doakan orang tu mendapat hidayah dari kita menyumpah dia, kan? (masa angin tengah baik ni...) ;-)

cikceriacorner said...

kakcik..heheheh..a'ah kak..moga mereka mendapat hidayah..:)

- GC - said...

mak aii.. rajinnya kawan cik ceria tu.. salute di atas kerajinan beliau.

yantz-yeem said...

amin....tabah toi kwn ko yea...siap tinggalkan keta lagiks..kalo aku..aku dah balik dah umh...

cikceriacorner said...

GC..
heheh..tula..rajin betul akak tu..cik ceria pon salute kat dia..tabik spring..:)

cikceriacorner said...

kak yantz..
heheeh..tula kak..aku pon pelik..kalo aku da blik umah da..memang tabah dia..:)

Kamsiah said...

buat baik dibalas baik,buat jahat tunggu ja pembalasan..hukum karma,kan...

gadisBunga said...

hujung tahun. musim perayaan.

jaga-jaga tau. hati2 selalu.

cc: boleh tak turn off words verification? ngeee...tengs. :D

Melor said...

salam perkenalan ya nama ku melor. nice blog

Mak Su said...

ya rabbi, macam2 perangai orang kan, tak leh tengok orang senang

cikceriacorner said...

kak kamsiah..
heheh..betul kak..saya setuju..skrg ni Allah bayau cash..nanti dapatla balasannye tu..hukum karma kan kak..:)

cikceriacorner said...

gadisBunga..
tq Gb..syg awak..awak pon sama..jaga2 ye..ok kita da turn off words verificatin tu..heheh

cikceriacorner said...

Melor..
akak terima kasih datang..datangla lagi..hehhe..nama saya cik ceria..bkn kuih keria..heheh

MOKCIK AZWA said...

Salam CikCeria...ceria sungguhlah blog ini dengan warna2 yg sungguh ceria sekali hehehe...

alahaii rajinnya kawan cikceria tu..masih boleh ceria w/pun kereta kena umpil, kalau mokcik dah meroyan agaknya hehehe...

betoi tu semoga penjenayah tu mendapat hidayah...

cikceriacorner said...

Maksu..
a'ah maksu..rasenya org tu terdesak..kalo dpt tangkap..belasah aje..hehhe

cikceriacorner said...

mokcik azwa..
mokcik..hai...terima kasih mokcik..hehehe..
tu la mokcik..akak tu sungguh tabah..siap g keje balik..heheh..respek btul kat dia..heheh
a'ah mokcik moga penjenayah tu dpt hidayah..:)

Zareda Norman said...

take care ok.. tengok kat youtube macam macam hal jenayah kat perempuan ni..

aspenladylovely said...

aduhai....kalau la Aspen makcik tu..Aspen kompem balik da..esoknya EL ngeee hehehhehe

cikceriacorner said...

zareda norman..
terima kasih akak..akak take care jugak..:)..moga kita semua selamat..:)

cikceriacorner said...

aspenladylovely..
heheheh..a'ah la aspen...makcik tu memamg kuat..kalo cik ceria..kompem balik xdenye nak g keje balik..heheh..respek kat dia..heheh

azlin hashim said...

rajinyer..... kalau sy ilang kan diri lama dahhh.....

Heidi Shafiq said...

alhamdulillah nasib baik die x sempat amik kete.. :)

azieazah said...

Salam CIKCERIA.

Aduhhh sungguh malang kalu keta jadi mangsa pecah. Dah ler ujung2 tahun macam ni...

sal said...

tabik spring pada teman tu..tenang dan sempat pegi keja..tabah dan kuatkan hati

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

macam-macam perkara sekarang ni.
dah tak kira tempat awam ke tak..

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

cik ceria,

kalau tukar kotak komen ke pop-up window boleh ?kena tunggu kat rumah baru boleh komen lah yang..

Amni said...

amni rajin blogging je.. ehek! =P

Amni said...

doakan yang baik2.. mudah-mudahan allah bagi yang lebih baik untuk orang yang sabar kan..=) insha allah... amin...

cikceriacorner said...

azlin..
heheheh..tula..akak tu tabah orgnye..hehhe

cikceriacorner said...

heidi shafiq..
ehhehe..tulah..nasib baik..kalo x.....x terkata..

cikceriacorner said...

azieazah..
akak..tulah..dekat ujung2 tahun ni mcm2 nak buatkan..nasib baik xde ape2 yg ilang..

cikceriacorner said...

kak sal..
hehehe..sy pon tadik spring..toinggg..heheh

cikceriacorner said...

kak azrina..
hehehe..tulah..macam2 kan..
akak..kita xretila nak buat kotak komen ke pop-up window..heheh..tp ada yg tambah sikit ni..ok ke kak..heheh..tq akak..

cikceriacorner said...

amni..
hehehe..sy pon sejak 2menjak ni rajin berblogging..
amin..moga2..heheh

rieyana ynn said...

em...kalau yana susah nak sabar..

cikceriacorner said...

yana..
hehehe..emm..saya plak akan cuba bersabau..sebab saya ni kelam kabut dan cepat gabra..heehe