sape nak $$$$$$ klik kat sini..hehhehehe

Tuesday, December 21, 2010

kaki si puteh dicurik org


(kaki si puteh dicurik org)

salam ceria..
salam pagi selasa..
pagi tadi masa nak pegi keje..
start enjin si puteh...tetiba anak tuan umah datang kat cik ceria..
"kak, tayar kete akak belah belakang ilang"
lalu cik ceria pon pegi belakang...
a'ah ilang..tp ati ni tenang plak..
xmarah xmaki...xkata ape pon..
cuma...pk mcmmana nak buat ek..
pastu naik atas uma balik..
kebetulan zura bdk uma cik ceria ada..dia pon bg idea tu ini..
yelah sebab buntu sikit..sebab sebelum ni 
memang xpenah berlaku..
ok..da dpt jln penyelesaian..
kitaorg pon g workshop kat depan 
dan kebetulan jumpa adik mekanik
dan adik tu tlg sampai settle..
alhamdulilah..

kepada pencuri tayar tu..cik ceria doakan moga dapat hidayah 
dan jgnla curi lagi tayar kete2 yang lain..
dan terima kasih kat kwn2 yg amik berat dan tolong cik ceria tadi..
petang ni nak kene cari sport rim dan tayar lain..
ape2 pon kene banyak bersabau..
dan ape yang berlaku pasti ada 
hikmah yang tersurat dan tersirat..
alhamdulilah..
senyum selalu..heheheh..:)


(si puteh dapat kaki baru..tp  yg spare dulu ek..)

12 comments:

gadisBunga said...

si putih hilang kaki??? sape punye keje ni?

sabar ye CC, tapi dalam sabar tu kite pulak yang bengang.

cikceriacorner said...

gadisBunga..
a'ah GB..masa CC nak g keje tadi..ilang mlm tdi..maybe dekat nak subuh kot..sebab adik tn uma kata masa pkul 2 n 3 pagi diaorg kata ada lagi sebab diaorg lepak kat luau..xpe la benda da jadik..dugaan..kene banyak bersabau..:)

sayangsayangibu said...

semoga mereka mendapat hidayah kan?
mungkin tayar kereta dia pancit kot, pastu pinjam cikceria punya ;p

cikceriacorner said...

sayangsayangibu..
heheheh..amin moga mereka dapat hidayah..hehhehe..maybe kot tayar org tu pancit..:)

Kamsiah said...

salam
adehhh...alang nak curi,amik la 4,4 tayar sekali...dosa mcm tu jugak hehe...apa la punya org..dulu org kat umah akak kena mcm tu juga,4 sekali ilang..tp penyangak tu 'baik ati'..dia gantikan dgn bata bawah tayar tu...

kak Erna said...

salam cik ceria..ya allah hai..tak de benda lain nak dicurik nya..kan keje susah tu.curik tayar..dah terdesak sangat ke dia..

yantz-yeem said...

lorrrrr....

mmmm xpe lah teq...smuga penyagak tu dpt hidayah...

sal said...

ciannya cik ceria...tabahkan hati menerima dugaan..moga Allah memudahkan urusan kita ..Ameen..

cikceriacorner said...

kak kamsiah..
hehehe..akak..penyangak tu tinggalkan serpihan simen aje kat saya..
tp xpela..alhamdulila da settle..tayar n spot rim da ganti yg lain..moga penyangak tu insaf..heheh

cikceriacorner said...

kak erna..
salam akak..heheheh..agaknye org tu da terdesak sgt2 kot kak..heheh

cikceriacorner said...

kak yantz..
hehehe..a'ah kak..moga penyangak tu dpt hidayah..:)

cikceriacorner said...

kak sal..
terima kasih akak..semoga tu ujian dr Allah..:)