sape nak $$$$$$ klik kat sini..hehhehehe

Tuesday, July 05, 2011

cerita 48-betul ke minum air suam banyak2 bleh kurus?

salam ceria..
hehehhe..

betul ke kawan2 minum air suam banyak2 boleh kurus
or turunkan berat badan..

emmm..tp tula bile minum banyak2..
asyik g toilet aje..hehhe

xgemuk air ke...
emmm..xpe la kite cuba aje la kan..
tp mlm lepas pukul 8 mlm..
da xbleh minum air banyak2..
nanti muka sembab..
heheheh..emmm..ye ke..

18 comments:

alien said...

boleh rasanya..
boleh

myamyza said...

ntah, akak rasa tak kot, nanti perut pulak yang moncet..

cik hani said...

dulu pun ada dgr org cakap minum air suam leh jadi kurus.
tapi ada sumber lain pulak cakap kalu minum air suam byk2 nnti gemuk air..ntahlaaa.. try je la

ckLah said...

Boleh...ckLah pun dulu ingat boleh. Tapi dinasihati doktor, jangan minum air banyak selepas tengah malam supaya perut tak buncit.

Boleh jadi water retention juga(untuk yang buah ginjalnya dah terjejas sikit macam cklah ni terutamanya)

zino said...

bila minum air banyak perut mengah kan.. so tak selera nak makan so kurang la makan.. so boleh le kurus sebab tak makan hehe

Wanita Bertudung Hijau said...

badan kita perlukan 96% air

cth, masa bernafas pun kita sentiasa perlukan air

setahu sy kita xleh gemuk disebabkan air, sbb kalau air berlebihan dlm bdn, akan dikeluarkan melalui sistem perkumuhan

minum air yg byk dpt meningkatkan metabolisma dlm bdn, bila metabolisama meningkat, mmg kita boleh kurus

sentiasalah check air dlm bdn cukup ke x

kalau color air kencing tu putih maksudnya air dlm bdn cukup

tp kalau kuning, kena lebihkan minum air

sbb air kurang dlm bdn boleh merosakkan buah pinggang

betulkan jika sy salah

yantz-yeem said...

minum byk2...tu air kesihatan...


jom dapatkan ganjaran hebat di blog saya!!!hanya 4 hari sahaja lagi...!!

gadisBunga said...

byk org cantik dan kurus rajin minum air. :D

cikceriacorner said...

alien..
ehheheh..rasenya bagaimana...ok la kan..
boleh la kan..hehehe

cikceriacorner said...

myamyza..
heheheh..emm..sy pon xtau...hehehe..arap2 xmoncet la..hehhehe

cikceriacorner said...

cik hani..
hehehehhe...arap2 jgn gemuk air sudah la kan..heheh

cikceriacorner said...

ckLah..
o yeke ckLah..
malam2 xbleh minum air banyak2 ek..
ok time kasih ckLah..
moga ckLah sihat sentiasa..:)

cikceriacorner said...

uncle zino...
hehehhe..emm btul jugak tu uncle..

bile kenyang air xyah makan byk..sebab da kenyang...hehehhe

cikceriacorner said...

wanita bertudung hijau..
emm..btul tu..
thanx 4sharing..
saya setuju..
heheheh..kene minum byk2 air ni..
bagus kan..heheheh

cikceriacorner said...

kak yantz..
heheheh..
emm btul tu..
ganjaran ape tu..heheh

MOKCIK AZWA said...

Digalakkan minum air at least 8 gelas sehari kan.. Malam2 rasanya tak digalakkan minum air... so bersederhana lebih afdal...terlebih air kan membawa padah pulak..

cikceriacorner said...

gadisBunga..
heheheh..oyeke GB..
kalo mcm tu nak minum byk2 la..
boleh jadik cantik dan kurus..hehehhe

cikceriacorner said...

kak azwa..
oyeke kak..
ok akak..time kasih akak..heheheh