sape nak $$$$$$ klik kat sini..hehhehehe

Wednesday, April 06, 2011

cerita 18_setiap orang pasti diuji

mekdi pon ujian gak..


salam ceria..
heheheh..

setiap orang pasti diuji..
Allah menguji seseorang mengikut kemampuan
masing-masing..
dalam A Quran pon da tertulis..
al Baqarah ayat 286..

setiap ujian lain2..
mungkin dari segi kehidupan,kewangan,pelajaran
dan lain-lain..

hehhehe..
yang penting bagi cikceria..
kite kene tempuh,sabar dalam menghadapinya..
berfikir ke arah yg positif dan mencari jalan penyelesaian..

hehheheh..
ujian cikceria banyak gak..
hehehhe..antaranya..nak kuruskan..
ujian menahan makan..hehhe
ada lagi ujian dan dugaan lain..
tapi xmo cakap..biaula rahsia..hehehheh

jumpe lagi..
sayang semua...hehhehe

20 comments:

kakcik said...

Bab nak kurus - kakcik dah malas nak fikir! ;-)

h4ni3 said...

kalau takde ujian, tak meriah la hidup
kannnnns..? =D

- GC - said...

ujian masa sekolah dulu memeningkan.

gadisBunga said...

ujian terbesar saya - pun nak kurus jugak.

selain dari berjimat cermat. heheh~

kak Erna said...

cikceria..memang setiap kita akan diuji..cuma cara dan bagaimana ujian bentuk ujian itu

Cik Ezy said...

mkn selagi boleh mkn..
mls nk pk diet..
hehe

ckLah said...

Besar punya ujian ni..hehe

ibuintan said...

cik ceria,

dalam ujian pun kita mesti ceria, takde ujian tak takde pulak kenangannya

cik fiza said...

ujian sy berhadapan ngan mcm2 jenis org huhuhu~~ kadang rasa geram pn ada sedih pn ada....

tgk pic mekdi rasa lapar plak :)

Cik Ina minat Do do Cheng said...

makcik tak tak tahan di uji ngan makanan nak dibandingkan ngan ujian hidup lagi boleh tahan, tapi mc D boleh tahan lagi sebab tak berapa nak minat. he he

MOKCIK AZWA said...

mokcik suka pi buat ujian dlm score a tu..hehehe...

mekdi yer..sesekali sedap la juga..

wahida said...

mekdi mmg dugaan...berhantu...

sal said...

moga tahan ujian ye cik ceria..

pejam mata, ingatkan yang dingin.contohnya klulah slim lebih menawan ..insyaAllah...moga cabaran dpt dilalui dgn jayanya...

TiKa LEh said...

hehe..xde ujian, tak mencabar kan..heheh..slmt menguruskan badan...

FarEast said...

hari ni saya diuji dengan cabut gigi ... arghhh! tapi yg best nya dapat MC dua hari ;) hehe

Aku Dan Teksi said...

Kita diuji dengan berbagai ujian,bagi mereka yg sentiasa berfikir pasti terlihat ujian itu.

maya amir said...

ujian tu sbb Allah syg kite.. ujian nak kurus pun sbb Allah syg kite..tapi, kalau sesekali langgar ujian pantang larang..takpe dowh:)

gedek! said...

takde cabaran tak rock, la....

Kakzakie said...

CCC.... nak kurus macam mana lagi? Jum datang sini kita main badminton, lepas tu berenang, balik jalan kaki. Mesti kurus punya....:)

mimi jazman_MJ said...

ye.. smela dgn sy.. menempuh ujian belajar.. dan makanan.. makanan tu mmg godaan besar la buat saya..